Colloquium ICT en gezondheidszorg – 24ste editie – dinsdag 13 oktober 2020 ICT4care goes hybride

De Werkgroep ICT4care organiseert op 13 oktober 2020 ICT4care goes hybride

(Naar aanleiding van de COVID-epidemie hebben wij het colloquium ICT4care verplaatst naar dinsdag 13 oktober 2020)

colloquium een breed aanbod van ICT-oplossingen voor de  Het congres vindt opnieuw plaats in De Montil te Affligem.

Meer informatie over deze editie vind je verder op de congressite.

Gelezen in juni

Ziekenhuizen zetten robots achter ontvangstbalie. In deze video zie je hoe robot Pepper patiënten verwelkomt in een Oostends ziekenhuis (deredactie.be)

Veel Nederlandse ziekenhuizen sloten in 2015 en begin 2016 contracten af voor een nieuw epd. Dit gebeurde zonder uitzondering met Chipsoft of Epic. (zorgvisie ICT)

Maggie De Block investeert 3,25 miljoen in proefprojecten met gezondheidsapps. (Persbericht, 8/6/16)

Gelezen in mei

AZ Jan Portaels gebruikt elektronisch patiëntendossier van UZ Brussel Datanews, 23 mei.

Cardioloog Paul Dendale van het Jessa Ziekenhuis heeft samen met de Universiteit Hasselt twee apps ontwikkeld om hartpatiënten via de smartphone te volgen. TV Limburg.

Nederlands ChipSoft implementeert EPD bij ZOL Computable, 4 mei.

Gelezen in april

Hou je van het implementeren van een elektronische dossier in een ziekenhuisomgeving? Dan kun je aan de slag in AZ Delta te RoeselareAZ Sint Lucas te Gent en het AZ sint Maarten te Mechelen.

Ruim 3,1 miljoen Belgen hebben een centraal elektronisch patiëntendossier via e-health. 4 maal meer dan vorig jaar. (deredactie, 18/4/2016)

‘Stimuleren, motiveren, inspireren en het gewoon doen’, omschrijft hij zijn eigen functie.Lucien Engelen over ‘a little less conversation’ in de zorg, verder denken en voldoende uitstapjes maken. In het Financieel Dagblad, 9/4/2016

In mei 2016 verschijnt de eerste editie van het magazine Digicare.  Een nieuw magazine, gefocust op ICT in de Belgische gezondheidszorg, voor en door mensen die begaan zijn met innovatie en digitalisering in de zorg. (actualcare, 6/4/2016)

Gelezen in maart

Ambulance stelt diagnose via internet (video, vtm nieuws 2/3/15)
Het UZ Brussel test een systeem uit met camera’s en internetverbinding in de ziekenwagens, zodat dokters patiënten kunnen zien en al een aantal vragen kunnen stellen. Zo weten ze hoe de patiënt eraan toe is en kan die bij aankomst in het ziekenhuis direct de juiste zorgen krijgen. Bij bijvoorbeeld een beroerte telt elke minuut om het risico op een handicap te verkleinen.